Over ons

Het begon allemaal in de koffiebar ‘Morenos’ die we oprichtten in Beveren in 2011. We serveerden er een macaron bij de koffie in plaats van een gewoon koekje.

Deze macarons bleken zo’n succes te zijn dat de klanten ze wouden kopen om mee te nemen naar huis. Na een tijdje stemde ik, chef-patissier Moreno, hiermee in. Dit was het begin van een avontuur waarvan ik nooit had durven dromen.

We verkochten onze macarons in onze koffiebar en al gauw waren verschillende bakkers, delicatessenwinkels, hotels en restaurants geïnteresseerd om onze macarons in hun zaak te verkopen. Zo kon je Amacarons reeds terugvinden in alle uithoeken van België. We waren klaar voor de volgende stap en dus ontstond in 2012 onze eigen webshop. Ik voegde de productnaam samen de met initialen van mijn naam (Adrianssens Moreno) en zo werd Amacarons geboren!

In de maanden daarop sleutelde ik verder aan de macarons en experimenteerde ik met nieuwe smaken en kleuren. Een ware, ongekende smaaksensatie is wat ik wou bereiken. Tijdens de zomer namen we met onze macarons deel aan verschillende specialiteitenmarkten verspreid over de Belgische steden. De vraag naar macarons bleef zodanig stijgen dat we de productie nauwelijks konden bijhouden aangezien we nog steeds onze koffiebar Morenos tegelijkertijd open hielden.

Tijdens de winter waren we aanwezig op verschillende kerstmarkten. We besloten dat we niet langer de verkoop van onze macarons konden combineren met het runnen van onze koffiebar. Daarom gingen we in 2013 een enorme uitdaging aan: we sloten onze koffiebar en openden onze eerste macaron winkel in St.-Niklaas, tevens de eerste artisanale macaron winkel in België.

Dit bleef echter niet onopgemerkt en de zaak kreeg veel belangstelling van media en pers.

De winkel in St.-Niklaas met aangrenzend atelier geeft uit op de straatkant en lokte veel nieuwsgierige klanten. Men kwam kijken naar hoe deze beruchte macarons vers gemaakt werden.Een paar maanden later kregen we telefoon van Wijnegem Shoppingcenter. Zij waren geïnteresseerd in ons concept en stelden ons voor om een Amacarons pop-up store te openen in hun winkelcentrum. Na enige twijfel stemden we in met hun voorstel en zo opende in september 2013 onze pop-up store. Door het succes van deze pop-up besloten we na zes maanden om een vaste winkel te openen in Wijnegem Shoppingcenter. De zaken stonder er enorm goed voor en als kers op de taart werd Amacarons verkozen tot ‘beste macaron shop van België 2013’ (Horeca Hospitality Award). Dit was een zeer grote eer wetende dat de winkel in St.-Niklaas slechts 9 maanden geleden was open gegaan.

In het voorjaar van 2014 gingen we op zoek naar een locatie voor een derde winkel en belandden zo in het hippe Gent. Een paar maanden later, mei 2014, was de opening een feit. Op de bovenverdieping zal een Amacarons café komen waar je kan genieten van heerlijke verwenkoffie’s en high tea. Deze opent in september 2014.

Amacarons is op korte tijd uitgegroeid tot een echt merk met oog voor kwaliteit en detail. Tot op vandaag worden onze macarons nog steeds artisanaal bereid in St.-Niklaas.

Mijn team en ik blijven verder experimenteren met unieke smaken en dat is wat ons zo speciaal maakt.

Chef de biscuit – Amacarons